Raiffeisen Zentralbank (RZB) va deveni saptamana aceasta a doua banca din Austria care cere o injectie de capital din partea guvernului, scrie ziarul Die Presse.
RZB, care detine a doua banca din Europa Centrala si de Est, Raiffeisen International, va folosi fondurile ca sa isi majoreze rata capitalului principal (tier 1) la aproximativ 9%, potrivit publicatiei citate.

Die Presse a mai relatat ca RZB va cere mai putini bani decat grupul bancar Erste, care a primit saptamana trecuta o injectie de capital de 2,7 miliarde euro de la guvernul austriac.

Cititi si Statul austriac face o infuzie de capital de 2,7 mld. euro in Erste Bank

Un purtator de cuvant al RZB nu a dorit sa comenteze relatarea de presa, insa a declarat ca "modelul Erste Bank este foarte practic. Urmarim foarte atent evolutiile si vom lua cea mai buna decizie pentru clientii si actionarii nostri".

Erste a anuntat saptamana trecuta ca isi va spori capitalul printr-o injectie de fonduri din partea guvernului, fiind prima banca austriaca ce a acceptat finantare de la stat prin programul de sustinere in valoare de 100 miliarde euro, masura fiind bine primita in piata.

Luni, statul austriac a nationalizat Kommunalkredit, banca specializata in finantari municipale.

Raiffeisen International este prezenta in Romania prin societatile Raiffeisen Bank, Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Investment Romania si Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Raiffeisen: Banca-mama nu retrage bani din Romania, ci continua sa investeasca
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri