Angajatorii americani au redus extrem de mult numarul locurilor de munca in noiembrie, cu 533.000, marcand cea mai slaba performanta a pietei muncii din ultimii 34 ani, dupa impactul crizei financiare, potrivit datelor Departamentului Muncii.
Departamentul Muncii a anuntat ca numarul locurilor de munca a scazut cu 6,7% in noiembrie, pana la cel mai scazut nivel din martie 1993, fata de 6,5% in octombrie, in urma disponibilizarilor in masa efectuate de companiile din principalele sectoare de activitate, relateaza NewsIn.

Locurile de munca au scazut in noiembrie cu cea mai mai rata din decembrie 1974, cand 602.000 de americani si-au pierdut posturile. Analistii chestionati de Reuters estimasera anterior ca piata va pierde 340.000 locuri de munca.

Totodata, cifrele revizuite pentru octombrie releva o pierdere masiva a 320.000 de locuri de munca, fata de 240.000 locuri de munca, raportate anterior. De asemenea, datele revizuite pentru luna septembrie arata o crestere a somerilor cu 403.000, fata de 284.000 someri.

In total, in septembrie si octombrie au fost disponibilizate 199.000 de persoane, fata de datele publicate anterior, in contextul in care numai companiile din sectorul serviciilor au renuntat la 370.000 de posturi in noiembrie.

Cele mai drastice concedieri din 1974
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri