Pentru mai bine de 160 de ani, calugarii Trappist de la manastirea Saint Sixtus din Flandra au produs o bere bogata, brun-inchisa, renumita pentru aroma deosebita. Insa o "nenorocire" neasteptata s-a abatut asupra micii comunitati monahale: berea lor a fost numita "cea mai buna bere din lume".

Cererea este atat de mare, incat stocurile s-au epuizat deja, iar comercializarea a fost sistata. Site-ul de internet al manastirii este asaltat zilnic de cel putin 2.000 de vizitatori, iar Saint Sixtus a intrat in atentia media din Statele Unite pana in Bulgaria.

Calugarii se disculpa in fata propriului succes: "Producem bere exact cat ne trebuie pentru a putea sustine financiar manastirea. Facem bere pentru a trai, dar nu traim pentru bere".

Asadar, productia va ramane strict in jurul valorii de 4.500 de litri de bere anual, intr-un interval de 70-75 de zile de fermentare.

Belgia detine mai mult de 100 de marci de bere si exporta constant bere "calugareasca". Cu toate acestea, exista numai sase beri Trappist - Westmalle, Westvleteren, Achel, Chimay, Rochefort si Orval, toate apreciate pentru aroma iesita din comun.

Dintre toate acestea, cea mai rara este Westvleteren, pentru ca nu a mai fost distribuita comercial din 1941 si poate fi cumparata numai la manastire, unde chiar si in vremuri de surplus, clientii sunt restrictionati la numai 24 de sticle.

Aceiasi clienti promit ca nu vor revinde berea, dar exact asta fac, la un pret dublu chiar.

Nu putem avea certitudinea ca aceasta bere chiar este cea mai buna din lume sau nu. Poate ca aura mistica din jurul ei si faptul ca este cvasi-imposibil sa o cumperi la magazin sau din bar o face atat de buna.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri