Conflictul gazului dintre Rusia si Ucraina a dus la "nereguli" in aprovizionarea UE, dar nu constituie "un pericol imediat" pentru consumatori, a declarat luni un purtator de cuvant al Comisiei Europene.
"S-au inregistrat nereguli, dar deocamdata nu se poate vorbi despre o perturbare substantiala a aprovizionarii spre vreun stat european", a declarat purtatorul de cuvant pe chestiuni energetice, Ferran Tarradellas, conform AFP, citat de NewsIn.

"Nivelul stocurilor ramane destul de ridicat, intre 70 si 90"", a spus el, precizand ca "nu exista un periciol imediat pentru aprovizionarea cetatenilor europeni in urmatoarele saptamani".

Chiar daca "unele state au inregistrat variatii in volumele de gaz primite", o parte a problemelor "a a fost rezolvata", a spus Tarradellas.

Astfel, informatiile disponibile luni la pranz aratau ca situatia "a revenit la normal" in Ungaria, a adaugat el. Scaderea notabila a presiunii, remarcata in Romania, a fost, de asemenea, rectificata.

Prudent, purtatorul de cuvant a spus ca vremea foarte rece din Europa va duce la o crestere imediata a consumului de gaz. "Deci, Europa are interesul ca disputa sa fie rezolvata cat mi raplid", a subliniat el.

O delegatie formata din inalti respobsabili ai presedintiei cehe a UE, precum si din CE a plecat luni spre Ucraina, iar marti se va intalni cu reprezentantii Gazprom, intr-o capitala neprecizata.

"Este vorba despre exercitarea de presiuni pentru a incuraja cele doua parti sa se aseze la masa negocierilor", a spus Tarradellas, CE neavand intentia de a juca un rol de "intermediar in aceasta problema comerciala dintre Ucraina si Rusia".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri