Numarul companiilor listate la bursa londoneza care au emis avertizari privind scaderea profitului a crescut in 2008 cu 17% fata de anul precedent, la 449, pana la cel mai mare nivel din ultimii sapte ani, potrivit unui studiu al companiei de audit Ernst & Young (E&Y).
E&Y a estimat ca situatia din 2009 ar putea fi la fel de sumbra, daca nu chiar mai grava. Potrivit studiului, sectoarele auto si imobiliar au fost cele mai afectate in 2008, in contextul in care 60% din companiile listate la London Stock Exchange, din aceste grupe, au avertizat asupra scaderii profitului, anunta BBC, potrivit NewsIn.

"In timp ce creditarea este inca inghetata, iar increderea investitorilor se deterioreaza in continuare, urmatoarele 12 luni par a fi la fel de dramatice, daca nu chiar mai severe", a declarat partenerul E&Y pentru restructurare, Keith McGregor.

"Ar fi dificil sa estimam altceva decat un mediu economic britanic in continua deterioare, in urmatoarele luni", a adaugat acesta.

Numai in sectorul de retail au existat 52 de companii care au avertizat asupra rezultatelor financiare anul trecut, marcand cel mai mare nivel din 1999, cand datele au inceput sa fie adunate. In sectorul serviciilor au existat 67 de avertizari, dintre care 39 ale unor companii de software si calculatoare.

"Temerile privind cresterea numarului somerilor nu ajuta la sporirea increderii consumatorilor, una din cerintele esentiale pentru revenirea cresterii economice", a mai spus McGregor. Totusi, McGregor este de parere ca vor exista unele oportunitati ca unele companii sa fie preluate de catre rivalii mai prosperi.

Anterior, au fost publicate estimari conform carora economia Marii Britanii s-a comprimat cu 1,5% in ultimele trei luni din 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri