Dolarul s-a apreciat semnificativ marti, pana la un maxim al ultimei luni fata de euro, de dolarul neo-zeelandez si de dolarul australian, dupa ce scaderea cotatiei actiunilor si ieftinirea marfurilor au determinat investitorii sa renunte la pozitiile riscante, relateaza Reuters.
Euro s-a depreciat pana la 1,3221 dolari/euro, potrivit datelor Reuters, cel mai slab nivel de la mijlocul lunii decembrie, inainte de sedinta de politica monetara a Bancii Centrale Europene (BCE) ce va avea loc joi, in cadrul careia analistii estimeaza o reducere a dobanzii cheie cu 0,5 puncte procentuale, la 2,0%.

Euro a fost supus presiunilor de vanzare dupa ce Standard & Poor's a avertizat luni Spania ca ratingul pentru credite este pus in pericol de criza financiara mondiala. Spania este cea de-a treia tara din zona euro ce se afla in aceasta situatie.

"A avut loc o accentuare moderata a aversiunii fata de risc. Dolarul este in continuare considerat o investitie sigura in comparatie cu euro", a declarat Ulrich Leuchtmann, seful departamentului de cercetare valutara din cadrul Commerzbank, citat de NewsIn.

"Piata considera ca Statele Unite pot face fata mai bine recesiunii decat zona euro", a spus acesta.

Fata de yen, euro s-a depreciat cu 0,7%, la 118,39 yeni/euro, dupa ce coborase pana la 117,69 yeni/euro, cel mai slab nivel din ultima luna.

Deprecierea actiunilor europene cu 1,3% in tranzactionarile matinale si ieftinirea petrolului cu 3% in Statele Unite le-au amintit investitorilor ca economia mondiala se deterioreaza rapid, ceea ce i-a determinat sa renunte la valutele cu randamente ridicate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri