Directorul monopolului rus Gazprom si cel al grupului italian ENI au insistat marti la Moscova asupra necesitatii de a fi construit "cat mai repede" gazoductul South Stream, in conditiile in care Kievul si-ar putea mari capacitatea retelei sale de transport de gaze, relateaza AFP.
"Aleksei Miller si Paolo Scaroni au discutat despre realizarea (...) proiectului South Stream" in care sunt asociate Rusia si mai multe tari din sudul Europei, intre care Italia, declara Gazprom intr-un comunicat.

"Participantii la intalnire au subliniat ca South Stream se bazeaza pe resurse fiabile si poate spori flexibilitatea si fiabilitatea livrarilor de gaz catre Europa", arata Gazprom.

"Luand in considerare importanta pe care Uniunea Europeana o acorda diversificarii rutelor sale de aprovizionare din Rusia, realizarea cat mai rapida a acestui proiect capata o actualitate deosebita", mai spune comunicatul companiei ruse, potrivit NewsIn.

Ucraina, care a discutat luni la Bruxelles despre o finantare occidentala pentru modernizarea retelei sale de transport al gazului, doreste sa sporeasca cu 60 de miliarde de metri cubi pe an capacitatea gazoductelor sale, care transporta 80% din gazul rusesc exportat catre Europa.

Rusia, deranjata vizibil de o declaratie comuna a Comisiei Europene si a Kievului referitoare la posibila finantare occidentala a gazoductelor ucrainene, a amanat marti o reuniune cu Ucraina la nivel de prim-ministri, prevazuta pentru inceputul lunii aprilie, si a amenintat ca isi va revizui relatiile cu Europa.

Moscova vrea sa ocoleasca Ucraina atunci cand exporta gaz si se teme ca proiectul South Stream este amenintat de investitiile in reteaua de gazoducte ucrainene, considera analistii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri