In aceeasi perioada a anului trecut, UBS a inregistrat pierderi de 11,6 miliarde franci elvetieni, iar pentru primul trimestru din 2009 estima o pierdere de circa 2 miliarde franci.

Directorul executiv Oswald Gruebel a anuntat 7.500 disponibilizari, a inlocuit doi membri ai consiliului si a vandut divizia braziliana a UBS de la preluarea functiei, in februarie. Acesta le-a spus investitorilor la reuniunea anuala ca redresarea profitabilitatii "este cea mai urgenta" problema a UBS, pentru ca trebuie sa recastige increderea clientilor si a investitorilor.

"Nu este vorba numai de a aduce compania pe castig, este o problema de credibilitate", a declarat Raoul Paglia, manager de fonduri in cadrul BSI SA. "Au o problema de imagine, pe care trebuie sa incerce sa o rezolve", a adaugat acesta.

Actiunile UBS s-au apreciat cu 5,9% in acest an, aducand valoarea bancii la 46,2 miliarde franci. Credit Suisse Group AG a avansat cu 57%, depasind UBS ca valoare de piata.

In urma cu doua saptamani, UBS a anuntat ca va concedia 8.700 de angajati, dupa ce pierderile estimate din primul trimestru s-au ridicat la 2 miliarde franci elvetieni (1,75 miliarde dolari), in conditiile in care clientii si-au retras fondurile.

In plus, banca a fost de acord sa isi vanda divizia din Brazilia, UBS Pactual, fostului director al acesteia, Andre Esteves, pentru 2,5 miliarde dolari, pentru reducerea riscului si consolidarea bilantului.

UBS va concedia 8.700 de angajati

UBS va concedia 8.700 de angajati