Pretul petrolului oscila joi in jurul valorii de 71 de dolari pe baril, traderii analizand efectele cresterii stocurilor americane si a cererii Chinei
Pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in iulie, a urcat cu 8 centi, la 71,11 dolari pe baril, in timp ce petrolul Brent, din Marea Nordului, cu livrare in iulie, a scazut cu 5 centi, la 70,80 dolari pe baril, anunta NewsIn.

"Petrolul pare sa-si fi gasit o nisa de evolutie intre 71 si 73 de dolari pe baril", a declarat Peter McGuire, director administrativ al Commodity Warrants Australia, adaugand sa pretul petrolului va urmari cu atentie cursul dolarului.

Un dolar slab ieftineste petrolul si alte materii prime pentru detinatorii de alte valute, si invers.

Pretul petrolului aproape s-a dublat de la nivelul minim de 32 dolari pe baril atins anul trecut, pe fondul sperantelor unei reveniri economice si unei cresteri a cererii.

Sustinand si mai mult pretul la petrol, Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a declarat ca nu va majora productia prea curand, in ciuda ingrijorarilor unor analisti conform carora un pret prea ridicat al petrolului ar afecta revenirea economica.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri