Economia Austriei s-ar putea comprima intre 3,4% si 4,3% in 2009, conform estimarilor revizuite in coborare de catre institutele Wifo si IHS, pastrand tendinta din primul trimestru, pentru ca mai apoi sa reinceapa sa creasca in 2010, relateaza AFP.
Anterior, in martie, cele doua institute guvernamentale estimasera ca produsul intern brut (PIB) ar urma sa scada in 2009 cu 2,2%, conform Wifo, si cu 2,7%, potrivit IHS.

Totodata, si alte institute internationale au revizuit in coborare perspectiva asupra economiei Austriei. Astfel, Fondul Monetar International (FMI) estimase o comprimare a economiei cu 3% in aprilie, pentru ca in mai Comisia Europeana sa estimeze o scadere a PIB-ului cu 4%, potrivit NewsIn.

De asemenea, banca centrala a Austriei a anuntat la inceputul lunii iunie ca PIB-ul ar urma sa scada cu 4,2%, in timp ce estimarile Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) publicate miercuri indicau o scadere a acestuia cu 4,3%.

Economia Austriei s-a comprimat cu 2,6% in primul trimestru din 2009, pentru al doilea trimestru consecutiv, dupa o scadere cu 0,4% in ultimele trei luni din 2008.

Per total, PIB-ul Austriei a crescut in 2008 cu 1,8%. Cele doua institute estimeaza ca economia urmeaza sa creasca in 2010, intre 0,3 si 0,5%.

Economia Austriei va creste abia in 2013 pana la nivelul atins inaintea crizei financiare.

Bank Austria, o divizie a bancii italiene UniCredit, a anuntat ca indicatorul privind economia a urcat la -2,5 puncte in mai, de la -2,9 puncte in aprilie, in contextul in care economia Austriei se indreapta catre iesirea din recesiune. Totusi, oficialii bancii au avertizat asupra optimismului exagerat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri