Anterior, in martie, cele doua institute guvernamentale estimasera ca produsul intern brut (PIB) ar urma sa scada in 2009 cu 2,2%, conform Wifo, si cu 2,7%, potrivit IHS.

Totodata, si alte institute internationale au revizuit in coborare perspectiva asupra economiei Austriei. Astfel, Fondul Monetar International (FMI) estimase o comprimare a economiei cu 3% in aprilie, pentru ca in mai Comisia Europeana sa estimeze o scadere a PIB-ului cu 4%, potrivit NewsIn.

De asemenea, banca centrala a Austriei a anuntat la inceputul lunii iunie ca PIB-ul ar urma sa scada cu 4,2%, in timp ce estimarile Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) publicate miercuri indicau o scadere a acestuia cu 4,3%.

Economia Austriei s-a comprimat cu 2,6% in primul trimestru din 2009, pentru al doilea trimestru consecutiv, dupa o scadere cu 0,4% in ultimele trei luni din 2008.

Per total, PIB-ul Austriei a crescut in 2008 cu 1,8%. Cele doua institute estimeaza ca economia urmeaza sa creasca in 2010, intre 0,3 si 0,5%.

Economia Austriei va creste abia in 2013 pana la nivelul atins inaintea crizei financiare.

Bank Austria, o divizie a bancii italiene UniCredit, a anuntat ca indicatorul privind economia a urcat la -2,5 puncte in mai, de la -2,9 puncte in aprilie, in contextul in care economia Austriei se indreapta catre iesirea din recesiune. Totusi, oficialii bancii au avertizat asupra optimismului exagerat.

Economia Austriei va reveni la nivelul atins inaintea crizei abia in 2013

Economia Austriei va reveni la nivelul atins inaintea crizei abia...