Autoritatile regiunii ruse Kemerevo au notificat grupul ArcelorMittal ca va puse sechestru asupra a doua dintre cele mai mari mine de carbune detinute de principalul grup siderurgic al lumii in cazul in care nivelul de productie nu va creste.
"Daca echipa ArcelorMittal nu va reusi sa stabilizeze productia la cele doua mine, propunem sa renuntati la ele, fara a primi compensatii", a declarat guvernatorul regiunii Kemerevo, Aman Tuleyev, intr-o telegrama adresata directorului executiv al grupului siderurgic, Lakshmi Mittal, conform NewsIn.

Divizia siberiana a ArcelorMittal nu a putut fi contactata pentru a primi informatii suplimentare legate de aceasta telegrama.

ArcelorMittal a achizitionat trei mine de carbuni de la grupul siderurgic rus Severstal in 2008, devenind una dintre putinele companii straine care au intrat pe piata rusa a mineritului.

Grupul siderurgic ArcelorMittal a declarat insa in mai ca va inchide doua dintre cele trei mine din Rusia, pe fondul crizei globale si a scaderii cererii.

ArcelorMittal a declarat ca va introduce un program de pensionari voluntare la minele Anzherskaya si Pervomayskaya din vestul Siberiei, transferand personalul important catre ce de-a treia mina, Beryozovskaya.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri