Carly Fiorina si-a dat demisia din pozitia de presedinte si director executiv al grupului american Hewlett Packard, urmand a fi inlocuita temporar de directorul financiar Robert Wayman.

"Desi regret ca s-a ajuns ca eu si board-ul director sa avem pareri contradictorii in privinta strategiilor HP, ii respect decizia. HP este o companie puternica si le urez tuturor celor implicati in activitatea acestei marete corporatii americane mult succes in viitor, a declarat Fiorina.

Informatii recente arata ca board-ul HP nu a fost prea multumit de dezvoltarea neomogena a diviziilor companiei, astfel ca se cautau forme de reducere a puterilor executive ale "doamnei de fier".

Fiorina a preluat in 1999 fraiele companiei cu o o cifra de afaceri de 80 de miliarde de dolari pe an, si a fost unul dintre arhitectii controversatei fuziuni cu Compaq.

Luna trecuta, HP anuntase ca va opera mai multe restructurari ale organizarii companiei, in urma carora divizia de imprimante urma sa se contopeasca in cea de PC-uri.

Debarcarea lui Carly Fiorina vine ca o surpriza de proportii, mai ales ca in cadrul lucrarilor Forumului Economic de la Davos aceasta a tinut sa dezminta orice zvon potrivit caruia ar exista posibilitatea sa plece, mai ales ca relatia cu board-ul executiv este "excelenta".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri