Gigantul rus Gazprom a anuntat joi ca a decis sa-si micsoreze cu 30% programul de investitii in dezvoltarea infrastructurii anuntat pentru 2009, la 10,76 miliarde euro, ca urmare a scaderii cererii de gaze, relateaza AFP, citat de NewsIn.
"Consiliul de administratie (al Gazprom, n.r.) a aprobat programul de investitii si bugetul pe 2009 in noua sa forma", a anuntat grupul intr-un comunicat. Potrivit noii versiuni, investitiile destinate infrastructurii se vor cifra la 488,25 miliarde ruble (10,76 miliarde euro), fiind cu 211,63 miliarde ruble mai mic decat programul anuntat in noiembrie 2008.

La sfarsitul lunii iunie, unul dintre vicepresedintii Gazprom, Andrei Krouglov, atentiona ca grupul vizeaza reducerea cu 30% a programului sau de investitii din 2009 comparativ cu estimarile initiale, precizand ca aceasta nu va include programul de achizitii.

Investitiile financiare, destinate achizitiilor, au fost stabilite la 273,28 miliarde ruble, cu 16,2% sub nivelul anuntat initial. Per ansamblu, programul investitiilor grupului este cu 17,3% mai mic decat cel elaborat in noiembrie 2008, respectiv de 761,53 miliarde ruble (16,78 miliarde euro).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri