Finlanda a inregistrat o scadere anuala a economiei de 9,4% la sfarsitul celui de-al doilea trimestru, inregistrand cea mai importanta contractie dintre toate tarile apartinand zonei euro, relateaza AFP.
Recesiunea, mai puternica decat se estima anterior, s-a atenuat usor comparativ cu cea din primul trimestru, cand produsul intern brut (PIB) a scazut cu 3% fata de trimestrul precedent, potrivit datelor biroului national de statistica din Finlanda, informeaza NewsIn.

Potrivit unui sondaj citat de cotidianul economic Kauppalehti, economistii mizau pe o recesiune de 7,3% in termeni anuali.

In prezent, in Uniunea Europana, numai tarile baltice se confrunta cu situatii economice mai dificile decat Finlanda, ce a inregistrat, de asemenea, rezultate mai slabe decat Suedia (-6,2% annual).

Economia finlandeza, care depinde in mare parte de exporturi, a fost grav afectata de criza mondiala, in contextul in care cererea pentru principalele produse - telefoanele mobile, hartia si lemnul - a scazut, provocand numeroase disponibilizari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri