Moscova si Caracas au incheiat o serie de acorduri energetice, care vor mari prezenta rusa in exloatarea zacamintelor de petrol din Venezuela, au anuntat agentiile ruse de presa.
Cu prilejul vizitei presedintelui Hugo Chavez in Rusia, compania PDVSA (Petroleos de Venezuela) si consortiul petrolier national rus (format din Rosneft, Lukoil, Gazprom neft, TNK-BP si Surgutneftegaz) au stabilit infiintarea unei companii comune, pentru explotarea blocului Junin-6, din bazinul Orinocco.

Potrivit PDVSA, aceasta companie comuna vizeaza o investitie de peste 20 de miliarde de dolari, pentru obtinerea unui nivel de productie de 400.000 de barili pe zi de pacura.

Zacamantul are rezerve dovedite de ordinul a 10 miliarde de barili de petrol. In acelasi timp, rezervele din bazinul Orinocco ar putea atinge in total 235 de miliarde de barili, potrivit expertilor venezueleni, scrie NewsIn.

Pe de alta parte, compania PDVSA semnat un acord separat de cooperare cu principalul grup petrolier rus, Rosneft. Comapania Transneft, monopul rus asupra gazoductelor, a stabilit, la randul sau, cu PDVSA o cooperare pe termen lung pentru dezvoltarea infrastructurilor petroliere din bazinul Orinocco.

Venezuela, una dintre cele mai bogate tari in hidrocarburi, detine in prezent rezerve dovedite de 142 de miliarde de barili.

Companiile de petrol si gaze ruse intentioneaza sa-si dezvolte prezenta in tara prietena, al carei presedinte, Hugo Chavez, denunta "imperialismul american" si semneaza contracte cu Moscova, unde vine in vizita in fiecare an.

In acest context, Rusia si Venezuela vor crea o banca comuna, unde va fi depusa suma de patru miliarde de dolari, pentru finantarea proiectelor economice comune, a reamintit joi presedintele Dmitri Medvedev.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri