Fondul Monetar International (FMI) a precizat ca asteapta de la summitul G20, al principalelor economii dezvoltate si emergente din lume, masuri pentru a asigura o revenire durabila a economiei, a declarat purtatorul de cuvant al Fondului, Caroline Atkinson, citata de AFP.
In cadrul unui briefing de presa la Washington, Atkinson a indicat ca multe lucruri au fost deja realizate ca urmare a angajamentelor luate la reuniunea G20 din aprilie, de la Londra.

"Astept de la decidenti sa se concentreze de data aceasta pe ceea ce trebuie sa fie facut pentru a se asigura ca revenirea, al carei inceput incepem sa-l vedem, este una durabila si ca sistemul economic mondial se intareste, dupa lectiile pe care le-am primit in perioada crizei", a afirmat Atkinson.

Oficialul FMI a explicat ca aceasta implica "mentinerea unor politici de relansare atat timp cat isi au rostul, solutionarea problemelor imediate, legate de buget sau de reforme structurale, pentru a favoriza o redresare care sa fie durabila si sa creeze slujbe".

FMI isi va publica noile prognoze macroeconomice in 1 octombrie, dar a estimat recent ca revenirea economica va avea loc in prima parte a anului viitor. Institutia a prevenit, insa, ca somajul va continua sa avanseze in multe tari chiar si dupa revenirea la crestere economica.

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, este invitat sa participe la summitul G20 de la Pittsburgh, din 24-25 septembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri