Grupul petrolier britanic BP va fi sanctionat cu o amenda de o valoare istorica, de 87 milioane dolari, pentru deficiente ale sistemului de securitate intr-un amplasament in care au murit accidental 15 salariati in 2005, a anuntat secretarul american al Muncii, Hilda Solis, potrivit NewsIn.
Acesti salariati au decedat in explozia unei rafinarii din Texas City in urma cu patru ani. BP a mai fost sanctionat si va fi amendat din nou pentru ca nu si-a indeplinit in mod repetat obligatiile.

"Din pacate, am descoperit ca societatea nu si-a imbunatatit punctele vulnerabile pe care s-a angajat sa le puna la punct. Administratia noastra nu va tolera nicio lipsa de respect pentru viata", a declarat Hilda Solis, intr-o conferinta telefonica, dupa ce a anuntat amenda care a fost propusa de departamentul ministerului responsabil cu securitatea la locul de munca.

Inspectorii din departamentul de munca au descoperit 270 de puncte in care BP nu a facut modificari, contrar angajamentelor asumate, precum si 439 de alte infractiuni privind reglementarile de securitate, "care daca nu sunt rezolvate ar putea duce la o alta catastrofa", a precizat secretarul american al Muncii.

Gigantul BP, castig trimestrial in scadere cu 34%


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri