China ar putea sa-si diversifice plasamentele prin investitii in petrol sau aur in Dubai, pe fondul dificultatilor emiratului arab de a-si achita datoriile, relateaza luni un ziar oficial, citand un inalt responsabil chinez.
"Ar putea fi o ocazie de investitii pentru China, care si-ar folosi o parte din rezerve pentru a cumpara petrol si aur", a declarat seful consiliului de supraveghere al companiei care gestioneaza activele de stat Sasac, Ji Xiaonan, citat de cotidianul Economic Information.

Emiratul Dubai a surprins piata saptamana trecuta cand a solicitat un moratoriu de sase luni asupra datoriei conglomeratului Dubai World, estimata la 59 miliarde dolari. Anuntul a determinat caderea pietelor internationale, ingrijorate de o posibila situatie de insolventa a Dubaiului, a carui datorie publica este de 80 miliarde dolari, precum si ieftinirea titeiului si a aurului, scrie NewsIn.

China, care detinea 2.272,6 miliarde dolari in rezerve valutare la finalul lunii septembrie, a facut in ultimele luni investitii in materii prime indispensabile dezvoltarii economiei sale. Companiile chineze, in speciale firmele publice mari de sub egita Sasac, au ocazia sa investeasca in strainatate, mai ales in mine si energie.

Potrivit datelor ministerului chinez al comertului, investitiile chineze in strainatate, in sectoare nonfinanciare (mine, industria de prelucrare) au ajuns la 20,5 miliarde dolari in trimestrul al treilea, in crestere cu 190,4% fata de acelasi trimestru din 2008.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri