Linklaters isi pastreaza prima pozitie in clasamentul caselor de avocatura din Europa, in functie de numarul de tranzactii asistate juridic, cu 160 de deal-uri in valoare de 155 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.
Spre comparatie, Linklaters a fost in 2008 consultant juridic pe 249 tranzactii.

Locul doi este ocupat de casa de avocatura Freshfields Bruckhaus Deringer, cu tranzactii asistate juridic in valoare de 117 miliarde de dolari, fiind urmata de Clifford Chance, ai caror avocati au lucrat in 2009 pe deal-uri in valoare de 99 miliarde de dolari.

Cel mai mare salt inregistrat anul trecut de o casa de avocatura pe piata de M&A (fuziuni si achizitii) a fost realizat de avocatii de la Uria Menendez, care au urcat de pe pozitia 54 pe locul 9, cu tranzactii in valoare de 39 miliarde de dolari.

Pe plan mondial, avocatii de la Skadden Arps Slate Meagher & Flom si-au recastigat pozitia de lider in topul avocatilor de M&A, cu tranzactii asistate juridic in valoare de 316 miliarde de dolari.

Sullivan & Cromwell, liderul din 2008 pe plan global, a coborat pe locul trei cu tranzactii in valoare de 242 mld. dolari, fiind devansat de avocatii de la Simpson Thacher & Bartlet, locul secund in clasament.

Clifford Chance este singura casa de avocatura din afara Statelor Unite prezenta in top 10 consultanti juridici din M&A-ul mondial.

Citeste si Optimism pentru 2010 in M&A-ul mondial
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri