China a majorat ponderea depozitelor pe care bancile trebuie sa le constituie sub forma de rezerve, pentru a stabiliza economia cu cel mai intens ritm de crestere din lume, in contextul in care cresterea creditarii risca sa alimenteze inflatia si sa creeze bule ale activelor.
Rata rezervelor minime obligatorii ar urma, astfel, sa creasca cu 0,5 puncte procentuale de la 18 ianuarie, potrivit anuntului bancii centrale, informeaza NewsIn.

Nivelul actual este de 15,5% pentru bancile mari si de 13,5% pentru bancile mai mici.

Creditorii chinezi au acordat credite record, de 9.210 miliarde yuani (1.300 miliarde dolari) in primele 11 luni din 2009, sustinand revenirea economiei, dupa ce criza financiara a redus exporturile. Cresterea creditelor s-a accentuat saptamana trecuta, iar exporturile au avansat in decembrie pentru prima oara in ultimele 14 luni. Risc de supraincalzire pentru economia Chinei

Oficialii "isi urmeaza angajamentul de a ghida creditarea astfel incat sa evite accelerarea inflatiei si sa evite scumpirea accentuata a activelor", a declarat Jing Ulrich, din cadrul JPMorgan Chase & Co.

Majorarea, prima efectuata dupa iunie 2008, exclude cooperativele rurale, pentru a sustine productia agricola, a mai precizat banca centrala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri