Rata somajului din Uniunea Europeana (UE) a stagnat in ianuarie la nivelul din decembrie, de 9,5%, tendinta inregistrata si in ce priveste rata somajului din zona euro, care s-a situat la 9,9%, potrivit datelor revizuite publicate luni de biroul european de statistica, Eurostat.
In ianuarie, rata somajului din UE a fost cu 1,5 puncte procentuale mai mare decat in luna similara din 2009, iar pentru zona euro, cu 1,4 puncte procentuale mai mare, potrivit agentiei NewsIn.

Eurostat a calculat ca numarul somerilor din UE a fost de 22,979 milioane de persoane in ianuarie, din care 15,68 milioane in zona euro. Fata de luna anterioara, numarul somerilor a crescut cu 136.000 in UE si cu 38.000 in zona euro.

Comparativ cu ianuarie 2009, numarul de persoane fara loc de munca a crescut cu 3,8 milioane in UE si cu 2,2 milioane in zona euro.

Cele mai mici rate ale somajului au fost inregistrate in prima luna a acestui an in Olanda (4,2%) si Austria (5,3%), in timp ce ratele cele mai mari au fost raportate de Letonia (22,9%) si Spania (18,8%).

Romania nu raporteaza date referitoare la evolutia lunara a ratei somajului dupa standardele Biroului International al Muncii (BIM), ci doar date trimestriale, ultimele fiind pentru al treilea trimestru din 2009, cand rata somajului a fost 7,2%.

Rata somajului in randul barbatilor a avansat de la 8,2% in ianuarie 2009 la 9,9% in prima luna din 2010 in zona euro, in timp ce in UE, cresterea a fost de la 7,8% la 9,7%. Pentru femei, rata somajului a urcat de la 9% la 10% in ianuarie in zona euro, respectiv de la 8,1% la 9,3% in UE.

Somajul in randul tinerilor a avansat in ianuarie la 20,2% in zona euro si la 20,9% in UE, de la 17,8%, respectiv 17,7% in aceeasi luna din 2009.
In SUA, rata somajului a fost in ianuarie de 9,7%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri