Numarul somerilor inregistrati din Spania a crescut in martie pentru a opta luna la rand, pana la 4,16 milioane, insa ritmul persoanelor care au cerut ajutor de somaj a incetinit fata de lunile anterioare, desi Spania nu a iesit inca din recesiune, potrivit datelor guvernamentale publicate.
Astfel, numarul persoanelor care au solicitat ajutor de somaj a crescut in martie cu 35.988, respectiv 0,87% fata de februarie, potrivit datelor ministerului spaniol al muncii, citate de AFP. In februarie, numarul acestora se marise cu 82.132, iar in ianuarie cu 124.890.

"Datele din martie sunt negative, dar confirma ca nivelul de crestere a somajului este mai putin intens", a precizat ministerul intr-un comunicat.

Sectorul constructiilor, unul dintre cele mai infloritoare in perioada dinaintea crizei, a inregistrat o scadere cu 1.103 a numarului de someri in martie, prima din ultimele sase luni, potrivit NewsIn.

Metoda guvernului spaniol de calculare a numarului de someri este diferita de cea utilizata de Institutul spaniol de statistica, ale carui date pentru primul trimestru din 2010 vor fi publicate pe 30 aprilie.

Statistica spaniola anuntase o crestere cu 1,1 milioane a numarului de someri in 2009, precum si o rata a somajului de 18,83% in trimestrul al patrulea al anului trecut, una dintre cele mai ridicate din Uniunea Europeana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri