Premierul rus Vladimir Putin a declarat ca Israelul ar putea fi exclus din proiectul de gazoduct Blue Stream-2, pentru ca aceasta tara a descoperit zacaminte de gaz pe teritoriul ei, relateaza RIA Novosti, citat de NewsIn.

Rusia si Turcia au decis in martie sa construiasca un al doilea tronson al conductei Blue Stream, care sa lege cele doua state prin Marea Neagra, ce ar urma sa aduca gaz rusesc catre Israel, Liban, Siria si Cipru.

Putin a spus ca exista informatii potrivit carora Israelul a descoperit zacaminte de gaz in teritoriul sau, deci "probabil nu va avea nevoie de acest gaz rusesc".

"Gazoductul Blue Stream nu va trece prin Israel", a spus Putin, precizand ca decizia nu are nicio legatura cu recentul atac israelian asupra flotilei umanitare care se indrepta spre Gaza.

Premierul rus a respins posibilitatea unor sanctiuni impotriva Israelului.

Saptamana trecuta, presa turca a spus ca Turcia ar putea exclude Israelul din gazoductul Blue Stream-2, daca relatiile dintre tari continua sa se deterioreze.

Dupa discutii cu omologul turc Recep Tayyip Erdogan, premierul Putin a spus ca proiectul "este in viata", in conditiile in care Blue Stream-2 are suficiente resurse.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri