Compania rusa Gazprom va inlocui, probabil, Bulgaria cu Romania in proiectul South Stream, in conditiile in care Sofia a suspendat alte doua proiecte energetice comune cu Moscova, scrie cotidianul Kommersant.
Aceasta schimbare in politica Gazprom a intervenit dupa ce premierul bulgar Boiko Borisov a anuntat ca tara nu va continua proiectele energetice ruso-bulgare privind oleoductul Burgas-Alexandroupolis si centrala nucleara Belene, pe care le-a calificat drept "neprofitabile din punct de vedere economic si nerezonabile", citeaza NewsIn cotidianul Kommersant.

Borisov a facut aceste declaratii dupa ce Guvernul bulgar a confirmat ca tara ia in considerare o posibila desfasurare a unor elemente ale sistemului american de aparare antiracheta pe teritoriul tarii balcanice. Rusia nu a comentat direct anuntul Bulgariei.

Potrivit Kommersant, directorul Gazprom Aleksei Miller a discutat despre posibila constructie a unui gazoduct si a unui depozit de gaz, in cadrul proiectului South Stream, cu ministrul roman al economiei, Adriean Videanu. "Am avut un dialog clar si substantial cu Videanu. Am deschis un subiect privind posibila participare a Romaniei la proiectul South Stream", a declarat Miller citat de cotidian.

Un purtator de cuvant al Gazprom a afirmat ca, in urmatoarele luni vor fi calculate costurile totale ale constructiei tronsonului din Romania.

Costul total al constructiei South Stream este estimat la 25 de milioane de euro. Conducta va lega Rusia de Uniunea Europeana, ocolind Ucraina.

Gazprom a anuntat saptamana trecuta, intr-un comunicat, ca este pregatit sa construiasca South Stream in 2013.

Miller urmeaza sa vina in Romania in toamna, pentru a discuta mai mult despre acord.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri