Cunoscutul investitor George Soros sugereaza Germaniei sa paraseasca zona euro daca nu este pregatita pentru strategia de crestere si descrie doctrina de austeritate a guvernului de la Berlin ca o amenintare pentru stabilitatea politica si democratica din Europa, scrie The Telegraph.
“Politica Germaniei devine un pericol ce ar putea distruge Uniunea Europeana. De asemenea, un colaps al monedei euro nu este exclus”, a declarat investitorul in saptamanalul german Die Zeit.

“La acest moment, Germania isi impinge vecinii catre deflatie, ceea ce inseamna o faza lunga de stagnare. De asemenea, aceasta atitudine pune in pericol democratia”, a declarat legendarul investitor.

Soros a mai spus ca Germania considera Tratatul de la Maastricht un “text sacru”, avertizand ca uniunea monetara nu poate sustine pentru mult timp o constructie limitata bazata pe plafonarea deficitelor si a cheltuielilor.

“Adevarul este ca ceea ce avem in Europa nu este o criza a cursului de schimb sau a datoriilor externe cum cred multi, ci este o criza bancara”, a declarat Soros, argumentand ca tarile cu instabilitate nu isi pot finanta deficitele deoarece anumite banci au cumparat prea putine obligatiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri