Ungaria va negocia cu Uniunea Europeana (UE) in privinta bugetului pe anul viitor, insa va continua si discutiile cu organizatiile internationale, inclusiv cu Fondul Monetar Intenational (FMI), a declarat purtatorul de cuvant al primului ministru, scrie Mediafax.
"Cand vine vorba de planificarea bugetului pentru anul viitor, va trebui sa negociem cu UE si de asemenea cu toti ceilalti, la timpul potrivit", a declarat purtatorul de cuvant Peter Szijjarto la postul public de televiziune M1, reiterand comentariile de miercuri, de la Berlin, ale premierului Viktor Orban.

Intrebat daca aceste declaratii anunta revenirea FMI la Budapesta la sfarsitul lunii septembrie sau inceputul lui octombrie pentru negocierea unui nou acord de finantare, Szijjarto a afirmat ca guvernul va continua discutiile cu organizatiile internationale.

"Ministrul Economiei, Gyorgy Matolcsy, a clarificat in weekend ca guvernul ungar va continua, desigur, discutiile cu organizatiile internationale, inclusiv FMI, UE si Banca Centrala Europeana", a aratat oficialul maghiar.

Discutiile dintre reprezentantii FMI si UE si guvernul ungar privind revizuirea acordului de imprumut extern incheiat in octombrie 2008 au fost suspendate sambata, dupa ce autoritatile de la Budapesta au refuzat sa introduca un nou plan de austeritate pentru reducerea deficitului bugetar, optand in schimb pentru taxarea suplimentara a bancilor si plafonarea salariilor din sectorul public, inclusiv de la banca centrala, masuri neagreate de oficialii organizatiilor economice si financiare.

Matolcsy a declarat, cu o saptamana inainte de incheierea prematura a discutiilor cu FMI si UE, ca Ungaria va incerca sa obtina "o plasa de siguranta" pentru urmatorii doi ani, desi se poate finanta normal de pe piete.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri