Grupul farmaceutic Roche, prezent si pe piata locala, a anuntat o crestere a vanzarilor globale ale grupului, in prima jumatate a anului 2010, cu 3% in franci elvetieni, la 24,6 miliarde franci elvetieni, in linie cu estimarile pentru intreg anul 2010.
“Excluzand vanzarile de Tamiflu, ambele divizii ale grupului Roche (divizia de farmaceutice si divizia de diagnostice) au crescut mai rapid decat media pietelor pe care activeaza. Recenta cerere de aprobare, depusa in Statele Unite, pentru o noua molecula destinata tratamentului cancerului de san in faza avansata, reprezinta un pas inainte in tratamentul pacientilor care sufera de aceasta boala si pentru care optiunile terapeutice sunt limitate", a declarat Severin Schwan (foto), CEO-ul grupului.

Vanzarile diviziei de farmaceutice a Roche au crescut in prima jumatate a anului 2010 cu 4% in moneda locala (1% in franci elvetieni, 6% in dolari), totalizand 19,4 miliarde de franci elvetieni. Aceasta crestere a fost sustinuta in principal de medicamentele din portofoliul de oncologie, produse ale caror vanzari au inregistrat o crestere cu 9%, pana la 11,1 miliarde de franci elvetieni. La acestea se adauga vanzarile in crestere ale medicamentelor destinate tratamentului poliartritei reumatoide si anemiei.

In prima jumatate a anului, Roche a depus autoritatilor de reglementare din Statele Unite o noua molecula destinata tratamentului cancerului de san in faza avansata, potrivit unui comunicat de presa emis de companie.

Vanzarile diviziei de diagnostice a Grupului Roche au crescut, in primele 6 luni ale anului 2010, la nivel global cu 9% in moneda locala (7% in franci elvetieni, 12% in dolari) la aproximativ 5,3 miliarde de franci elvetieni, depasind media de crestere a pietei globale de diagnostice in vitro, aceasta crestere fiind sustinuta in principal de Professional Diagnostics, Diabetes Care si Applied Science.

Avand sediul central in Basel, Elvetia, Roche este lider in domeniul cercetarii medicale, prin cele doua divizii ale sale: divizia de farmaceutice si divizia de diagnostice. In anul 2009, Roche a avut peste 80.000 de angajati in intreaga lume si a investit aproape 10 miliarde de franci elvetieni in cercetarea si dezvoltarea de noi produse. La sfarsitul anului 2009, grupul Roche a raportat vanzari in valoare totala de 49,1 miliarde de franci elvetieni.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri