Presedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker, apreciaza ca testele de stres efectuate in Uniunea Europeana (UE) pentru banci demonstreaza ca sistemul bancar este suficient de robust, respingand astfel criticile potrivit carora testarea nu a fost indeajuns de severa.
"Testele de stres arata, in mod clar, ca peisajul bancar este suficient de robust", a afirmat Juncker, citat de Mediafax.

Doar sapte din cele 91 de banci analizate nu au trecut testele de stres derulate in 20 de state ale UE, printre acestea figurand sase institutii de credit din Spania si Grecia. Aceste banci aveau nevoie de capital suplimentar de 3,5 miliarde de euro pentru a trece examinarea.

Investitorii considera insa ca testele, care au ca scop recastigarea increderii in sistemul bancar european, nu au fost indeajuns de severe.

Juncker apreciaza, totodata, ca revenirea economica din zona euro este in continuare fragila si ca a sosit timpul implementarii unor politici de consolidare monetara si de reforme structurale.

Sursa foto: site-ul Ec.europa.eu
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri