Aproape 15% din buticurile si magazinele din regiunea Atenei au fost inchise in ultimele luni din cauza crizei prin care trece Grecia, potrivit unui studiu realizat de Confederatia nationala elena pentru comert, transmite AFP.
Pe principalele artere comerciale din centrul capitalei aceasta rata a atins 17,2%, potrivit unei analize realizate la sfarsitul lunii iulie in randul a 3.421 de magazine, potrivit Mediafax.

Situatia, care se explica prin scaderea puterii de cumparare a populatiei dar si prin indatorarea comerciantilor, este mai grava pe doua mari bulevarde, Stadiou si Panespistimiou, unde rata desfiintarilor a atins 25%, respectiv 20%.

In zona comerciala a portului Piraeus, din sudul Atenei, 11% din magazine au fost inchise, in cartierul atenian Kolonaki la 11,8% si in proportie de pana la 17% in suburbiile Maroussi, Kifissia, Kallithea, Nea Ionia si Halandri.

Confederatia a estimat anterior ca, in urma crizei economice, in sectorul comercial au fost desfiintate 100.000 de locuri de munca.

"Aceasta situatie si continuarea procesului de desfiintare a unor magazine vor produce transformari violente si modificarea echilibrului in retail", a subliniat presedintele Confederatiei, Vassilis Korkidis.

Asociatia va solicita organizarea unei reuniuni a expertilor din comitetul de supraveghere a economiei elene, din care fac parte reprezentanti ai Comisiei Europene, FMI si ai Bancii Centrale Europene, pentru ca acestia sa adapteze reformele structurale, a aratat Korkidis.

Grupul de experti internationali a estimat saptamana trecuta ca declinul economiei Greciei va atinge 4% in acest an si 2,5% in 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri