Politia austriaca l-a arestat vineri pe Wolfgang Kulterer, fostul sef al bancii austriece nationalizate Hypo Group Alpe Adria, suspectat de deturnarea fondurilor bancare, transmite Mediafax.
Autoritatile au efectuat perchezitii in zece locuri, pentru suspiciuni de spalare de bani, fals in contabilitate si conspiratie, si au arestat o a doua persoana, a carei identitate nu a fost dezvaluita.

Masurile au loc la noua luni dupa ce Hypo, controlata la acea data de banca germana de stat BayernLB, a fost nationalizata pentru a se evita un faliment care risca sa afecteze sectorul financiar din regiune.

Arestarile si perchezitiile reprezinta ultimul capitol din istoria Hypo Group Alpe Adria, pe care Kulterer, cu sprijinul liderului austriac de extrema dreapta Joerg Haider, a transformat-o dintr-o banca regionala intr-o institutie de credit importanta in Austria si fosta Iugoslavie.

Cea mai grava acuzatie adusa lui Kulterer este cea abuz de incredere, intrucat s-a folosit de autoritatea detinuta pentru a administra fondurile bancii in folosul propriu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri