Profitul net al Gazprom, monopolul rus al exporturilor de gaze naturale, a crescut de peste trei ori in primul trimestru, fata de perioada similara din 2009, la 324,95 miliarde ruble (10,6 miliarde dolari), sustinut, printre altele, de cursurile de schimb valutar favorabile, potrivit Mediafax.
Profitul net atribuibil actionarilor a crescut in perioada ianuarie-martie la 324,95 miliarde de ruble, de la 103,68 miliarde de ruble in acelasi interval al anului trecut, a anuntat Gazprom. Analistii anticipau un profit de 309,47 miliarde de ruble.

Vanzarile grupului au crescut cu 14%, la 956,8 miliarde de ruble, iar datoria neta s-a redus cu 30%, la 977 miliarde de ruble, fata de nivelul de la sfarsitul anului trecut. Gazprom asigura un sfert din necesarul de gaze naturale al Uniunii Europene.

Exportatorul de gaze naturale a indicat, totodata, ca a inregistrat un castig de 52,54 de miliarde de ruble datorita cursurilor de schimb valutar favorabile, comparativ cu pierderi de 149,42 miliarde de ruble in al doilea trimestru din 2009, cauzate de fluctuatiile monedei rusesti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri