Numarul angajatilor din Statele Unite, cu exceptia sectorului agricol, a scazut pentru a treia luna consecutiva in august, a anuntat, vineri, Depertamentul Muncii. Declinul a fost inferior asteptarilor analistilor, iar avansul locurilor de munca din sectorul privat a surprins analistii, scrie Mediafax.
In luna august, numarul de posturi a scazut cu 54.000, dupa ce posturile temporare infiintate de guvern pentru realizarea unui recensamant au fost reduse cu 114.000, transmite Reuters.

Sectorul privat, considerat un indicator al stabilitatii pietei muncii, a inregistrat o crestere de 67.000 de posturi, dupa un avans de 107.000 de locuri de munca in luna anteriora.

Declinul pietei muncii a fost aproximativ de doua ori mai mic decat asteptarile. Analistii consultati de Reuters au estimat o scadere de 100.000 de posturi a pietei muncii, respectiv un avans de 41.000 in domeniul privat.

"Este nevoie ca sectorul privat sa inceapa sa angajeze mai agresiv pentru ca recuperarea sa se accelereze", a afirmat Ryan Sweet, economist la Moody's.

Declinul sub asteptari al pietei muncii in luna august ar putea tempera temerile ca economia reintra in recesiune si va reduce presiunea asupra Rezervei Federale pentru a lansa un nou program de achizitii de active pentru a mentine costurile imprumuturilor la un nivel scazut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri