Conducerea Bancii Centrale Europene nu va discuta inainte de luna decembrie despre retragerea masurilor de sustinere a bancilor, pentru a da timp economiei sa se consolideze, a declarat Ewald Nowotny, membru in consiliul guvernatorilor BCE, transmite Bloomberg.
"In mod sigur nu vor discuta despre primul trimestru din 2011 inainte de luna decembrie. Evolutia economica este incerta din multe puncte de vedere. Este prematur sa discutam despre o pozitie clara", a afirmat Nowotny, guvernator al Bancii Nationale din Austria, intr-un interviu, informeaza Mediafax.

La inceputul acestei luni, BCE a prelungit, pana in 2011, masurile de sustinere a bancilor, pentru a le da timp sa isi echilibreze situatia financiara, in conditiile in care redresarea zonei euro da semne de slabiciune.

BCE a vrut sa retraga treptat masurile de sprijinire a bancilor, dar criza bugetelor a obligat institutia sa isi regandeasca strategia.

"Actualul nivel al dobanzii de politica monetara este extrem de scazut, pe termen lung, ceea ce inseamna ca vom demara cat mai curand posibil un proces de normalizare, incepand cu prevederile referitoare la lichiditati. In strategia BCE este prevazuta retragerea masurilor exceptionale", a aratat Nowotny.

Remarcile lui sunt in concordanta cu comentariile colegului sau german Axel Weber, care a afirmat, in august, ca discutiile despre retragerea masurilor de sustinere se vor concentra pe primul trimestru din 2011.

BCE a revizuit in crestere prognoza privind evolutia economiei zonei euro va, la 1,6% in acest an si 1,4% in 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri