Economia Frantei sta pe fundamente solide si ar putea creste cu 2,5% in 2012, dupa ce se va incadra in prognozele oficiale pentru 2010 si 2011, de plus 1,5%, respectiv 2%, a declarat ministrul francez al economiei, Christine Lagarde, citata de Reuters.
Estimarile guvernului se bazeaza pe revenirea economica in derulare dupa criza financiara globala, dar si pe efectele pozitive ale reducerii deficitului bugetar, scrie Mediafax.

Lagarde a afirmat, intr-un interviu la postul de radio Europe 1, ca deficitul bugetar al Frantei va fi sub 8% din PIB in 2010.

Totodata, ea s-a aratat increzatoare ca o lege pe buget care urmeaza sa fie prezentata saptamana viitoare va contribui la cresterea economica.

"Franta iese din criza, iar cifrele demonstreaza asta. Bugetul este construit pe o crestere economica de 2% in 2011 si 2,5% in 2012", a afirmat Lagarde.

Guvernul va prezenta miercuri un plan de buget pe mai multi ani, precum si un program detaliat de cheltuieli pentru 2011. Franta trebuie sa-si reduca deficitul bugetar la mai putin de 3% din PIB pana in 2013.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri