Grupul american Wal-Mart, cel mai mare retailer din lume, a raportat o crestere de 9% a profitului net in trimestrul al treilea, de la 3,15 miliarde dolari in iulie-septembrie anul trecut la 3,44 miliarde dolari in aceeasi perioada a acestui an, insa vanzarile din SUA au scazut, transmite Reuters.
Wal-Mart s-a bazat pe reduceri de costuri si aportul operatiunilor internationale pentru avansul profitului, scrie Mediafax. Vanzarile la magazinele din SUA deschise de cel putin un an au scazut cu 1,3% in iulie-septembrie, al treilea trimestru consecutiv de declin.

Vanzarile nete la nivel de grup au urcat cu 2,6%, la 101,2 miliarde de dolari.

Profitul pe actiune, de 95 de dolari, a depasit estimarile analistilor consultati de Reuters, care anticipau un castig de 90 de centi. Totodata, grupul a majorat prognoza pentru acest an, de la 3,95-4,05 dolari pe actiune de la 4,08-4,12 dolari pe actiune anterior.

Profitul pentru perioada ianuarie-septembrie a crescut cu 7,5%, de la 9,6 miliarde de dolari in 2009 la 10,3 miliarde de dolari pentru primele noua luni ale anului in curs.

Vanzarile la noua luni au urcat cu 3,8%, de la 292 miliarde de dolari anul trecut la 303 miliarde de dolari in acest an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri