Ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schäuble, a respins ideea ca Spania si Portugalia vor avea nevoie in viitorul apropiat de ajutoare financiare internationale, scrie Mediafax.
Intrebat, la un post de televiziune, despre posibiltatea ca vreun stat, in special Spania si Portugalia, sa fie nevoit sa apeleze la fonduri de ajutor, ministrul german a raspuns ca se opune oricarei speculatii de acest gen.

"Este extrem de dezagreabil pentru aceste state sa faca apel la fonduri de ajutor. S-a vazut in cazul Greciei. In Irlanda, guvernul a ezitat mult sa faca acest pas", a subliniat Schäuble.

El a respins, totodata, ideea suplimentarii fondurilor stabilite pentru sustinerea zonei euro.

"Principalele probleme ale pietelor financiare ale lumii nu se gasesc in Europa", a adaugat ministrul.

Oficialul a amintit, de asemenea, opozitia Germaniei la emiterea in comun de obligatiuni de catre statele europene, idee sustinuta in principal de presedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker.

Citeste si articolul: Ministrul german al finantelor crede ca SUA nu va mai fi o superputere financiara

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri