Administratia pentru Alimente si Medicamente (FDA) din Statele Unite a amanat aprobarea medicamentului de fluidizare a sangelui Brilinta, produs de AstraZeneca, care urmeaza sa fie un concurent important al Plavix, produs de Sanofi-Aventis si Bristol-Myers Squibb, aflat pe locul al doilea in lume in functie de vanzari, iar actiunile companiei au scazut cu 5,5% in urma informatie
AstraZeneca a anuntat ca a primit o scrisoare din partea autoritatii, care solicita noi analize ale datelor privind testele clinice, dar nu si studii suplimentare, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Majoritatea analistilor anticipau ca FDA va aproba Brilinta pana pe 16 decembrie, mai ales ca termenul a mai fost amanat, de pe 16 septembrie.

Actiunile grupului britanic AstraZeneca, care au atins in ultimele sedinte cel mai ridicat nivel de la sfarsitul lui octombrie, au scazut cu 5,5%, la 2,98 lire pe unitate.

Compania se bazeaza puternic pe veniturile care vor fi aduse de Brilinta, aprobat deja in Europa, pentru a compensa expirarea patentelor pentru unele dintre cel mai bine vandute medicamente, precum Nexium (pentru afectiuni cardiace) si Seroquel (pentru schizofrenie).

Amanarea aprobarii in SUA va reduce increderea in potentialul medicamentului pe piata americana, unde se anticipa ca vanzarile vor contribui cu circa 10% la rezultatele grupului, pana in 2015.

Analistii au prognozat ca vanzarile anuale ale Brilinta pot ajunge in viitor la doua miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri