Banca elena Piraeus a decis sa infiinteze un fond special de rezerva in valoare de 1,5 miliarde de euro, prin retragerea sumei din capitalul social, care ramane astfel la 471 milioane de euro, a anuntat institutia financiara.
Valoarea nominala a actiunilor obisnuite va fi redusa de la 4,77 euro la 0,33 euro, se arata intr-un comunicat remis bursei de la Atena, informeaza Mediafax.

Decizia, aprobata de adunarea generala a actionarilor in decembrie, a primit avizul Ministerului Dezvoltarii si a fost anuntata operatorului bursei de la Atena la sfarsitul lunii decembrie.

Actiunile Piraeus au inregistrat un declin maxim de 16,8%, pana la 2,97 de euro pe titlu, dupa ce banca a prezentat detaliile unei emisiuni de drepturi preferentiale de peste 800 milioane euro, care urmeaza sa fie efectuata la un pret mult mai mic decat cotatia bursiera. Piraeus a anuntat luni seara, dupa inchiderea bursei, ca urmeaza sa emita 12 actiuni pentru fiecare cinci unitati detinute de actionarii existenti, la un pret de un euro pe titlu. Pana la 17:12, cotatia Piraeus a recuperat o parte din pierderi si se tranzactiona in scadere cu 11,76%, la 3,15 euro.

Grupul Piraeus detine in Romania Piraeus Bank Romania, Piraeus Leasing, care activeaza in domeniul serviciilor financiare, Piraeus Insurance Reinsurance Broker Romania, companie specializata in activitatile de intermediere si brokeraj in asigurari si reasigurari, si Piraeus Securities Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri