Asiguratorul American International Group (AIG) intentioneaza sa distribuie actionarilor 75 de milioane de certificate, prin care acestia vor putea cumpara actiuni ale grupului, care incearca sa returneze ajutorul de 182,3 miliarde de dolari primit din partea guvernului SUA, transmite Bloomberg.
Actionarii vor primi certificate cu care vor putea cumpara actiuni AIG la pretul de 45 de dolari pe unitate, al caror pret a atins in prezent circa 60,4 dolari pe unitate, la bursa din New York, scrie Mediafax.

Directorul general al grupului, Robert Bernmosche, a obtinut luna trecuta linii bancare de credit de 4,3 miliarde de dolari, in cadrul eforturilor de rambursare a fondurilor publice.

AIG intentioneaza ca prin vanzarea de actiuni sa obtina fonduri pentru rambursarea datoriilor catre Departamentul Trezoreriei.

Certificatele catre actionari au valabilitate de zece ani, iar investitorii vor primi circa o unitate pentru fiecare doua actiuni detinute.

AIG a primit din partea statului american un ajutor financiar revizuit de patru ori, care a totalizat 182,3 miliarde de dolari, dupa ce asiguratorul a inregistrat pierderi semnificative din cauza plasamentelor in active imobiliare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri