Portugalia nu are nevoie de Fondul Monetar International (FMI) sau de "sfaturile" acestuia pentru rezolvarea problemelor bugetare, a declarat premierul portughez, Jose Socrates, exluzand astfel varianta ca Lisabona sa ceara asistenta internationala, transmite AFP, preluata de Mediafax.
"Guvernul face tot posibilul ca sa nu existe nicio interventie exterioara. Portugalia nu are nevoie de o astfel de interventie, nu are nevoie de FMI sau de sfaturile acestuia", a afirmat Socrates.

Oficialul a mentionat ca deficitul bugetar al statului a scazut anul trecut sub nivelul limita prevazut, de 7,3% din Produsul Intern Brut (PIB). In 2009, deficitul s-a situat la 9,3% din PIB.

"Am obtinut in 2010 un rezultat mai bun decat am promis, iar Portugalia este unul dintre statele europene cu cele mai mari reduceri ale deficitului", a adaugat Socrates.

Pentru acest an, autoritatile de la Lisabona au ca obiectiv un deficit de 4,6% din PIB.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri