Grupul francez Yoplait, al doilea mare producator de iaurt din lume, a primit noua oferte preliminare pentru preluarea a 50% din actiunile sale, detinute de fondul de investitii PAI Partners, transmite Reuters.
Sodiaal, grup francez cooperatist format din producatori de lactate, s-a angajat sa pastreze cealalta participatie de 50% detinuta la Yoplait, anunta Mediafax.

Vanzarea unei companii mari precum Yoplait reprezinta un subiect sensibil in Franta, unde guvernul protejeaza brandurile nationale valoroase, fata de preluarile straine.

Fondul suveran francez Fond Strategique d'Investissement ar putea cumpara o participatie minoritara la Yoplait, in cadrul unei majorari a capitalului, potrivit unor surse.

Interesul pentru companiile producatoare de alimente este mare, investitorii fiind in cautare de plasamente sigure, in contextul incertitudinilor din economia mondiala.

Cea mai mare oferta primita in aceasta saptamana a depasit estimarile initiale, care evalueaza Yoplait la 1,2-1,5 miliarde euro.
Potrivit unei surse, compania Bright Foods din China a oferit 1,8-1,9 miliarde euro.

Presa franceza a relatat ca ceilalti ofertanti ar fi grupul mexican Grupo Lala, producatorul francez de branzeturi Bel, grupul francez Lactalis, Nestle din Elvetia si General Mills din SUA.

Alti ofertanti ar fi fondurile de investitii Axa Private Equity, Bain Capital si Lion Capital.

PAI Partners nu a anuntat oficial care sunt companiile interesate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri