Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, apreciaza drept scandaloasa revenirea bancilor la politica de a acorda angajatilor remuneratii si prime uriase, practicata inaintea crizei financiare mondiale, potrivit AFP, potrivit Mediafax.

"Ceea ce gasesc scandalos este ca bancile revin la practicile de dinaintea crizei, in special in privinta remuneratiilor si bonusurilor. Ma asteptam ca anumiti responsabili politici sa spuna «Pana aici!», insa bonusurile au revenit la nivelurile anterioare. Modalitatile de remunerare din sistemul financiar reprezinta o crima", a afirmat Strauss-Kahn (foto) intr-un interviu acordat publicatiei Le Parisien.

Directorul general al FMI a criticat, de asemenea, agentiile de evaluare financiara.

"Deseori mi se pare ca aceste evaluari, care pot avea consecinte grave, nu sunt facute asa cum trebuie", a spus el.

Intrebat despre o eventuala renuntare la impozitul pe avere in Franta, Strauss-Kahn a subliniat doar ca acest impozit exista in multe tari, printre care SUA si Japonia, unde este chiar mai mare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri