Caii putere, viteza maxima atinsa sau design-ul cat mai spectaculos par sa nu mai fie indeajuns pentru a satisface dorintele celor care isi doresc o masina cu care sa se diferentieze. Si atunci apar in prim-plan gadget-urile de sub capota sau de pe bord
Gadget-uri pe patru roti
Elementele de design, care desi nu sar in ochii participantilor la traffic diferentiaza modele sau inovatiile tehnologice precum motoarele pe baza de hidrogen sunt doar cateva din optiunile de lux ale modelelor de varf de pe piata auto, arata o analiza Forbes. Spre exemplu, modelul Rolls-Royce Phantom decapotabil are o capota rabatabila realizata din otel inoxidabil, imbunatatire care urca pretul modelului cu opt mii de dolari (aproximativ 6100 de euro).

O alta posibilitate de a diferentia o masina este prin trecerea acesteia printr-un proces de cosmetizare, companiile de tuning fiind asi in materie. Dotarile cu care poate iesi masina din aceste mini-fabrici includ tehnologii folosite in cadrul monoposturilor de Formula 1, sisteme informatice care fac din conducerea automobilului o joaca de copii sau sisteme climatice care ajusteaza temperature din interiorul masinii in functie de pozitia Soarelui.

Toate acestea ridica insa foarte mult pretul modelului, care oricum are un pret de pornire exorbitant. Spre exemplu, modelul Audi R8 Coupe are un pret de pornire de 120.000 de dolari (92.000 euro), dar este realizat dintr-un aluminium special care are ca principal rezultat performante tehnice de top. Lexus LS Hybrid sedan este dupa cum ii spune si numele, un model hibrid care poate fi alimentat atat cu gaz cat si prin energie electrica, iar seria 7 de la BMW va avea si un model care va fi alimentat cu hidrogen lichid. Toate acestea vor ridica insa considerabil pretul modelelor.

Cel mai performant dar si cel mai scump model existent pe piata automobilelor de lux este de departea Bugatti Veyron 16.4 Coupe, cu ai sai 1.001 cai putere care ajuta la atingerea unei viteze de 100 km/ora in doar 2,5 secunde. Motorul cu 16 cilindri si o cutia de viteze cu sapte trepte reprezinta alte caracteristici cu care se mandreste producatorul francez. Pretul de pornire: 1,2 milioane de dolari (aproximativ 917.000 euro). Insa pentru indragostitii de lux si perfotmanta pe patru roti reprezinta doar un alt detaliu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri