In plina primavara, nu puteam sa negam faptul ca ne indreptam cu pasi repezi catre cel mai asteptat sezon al anului. Este momentul sa visam la soare si nisip fierbinte, sa planificam vacanta de vara. - Articol publicat in YourMoney, supliment de business lifestyle editat de Wall-Street
Optiunile sunt nelimitate, insa nu putem spune acelasi lucru si despre timp. Pentru a veni in intampinarea acestei provocari, va propunem o selectie a celor mai superbe 10 plaje din lume. Fie ca au aparut in urma unei eruptii vulcanice, a unor mutatii glaciale sau, pur si simplu, a unei modificari tectonice preistorice, cele mai seducatoare plaje reprezinta mai mult decat suma partilor topografice ce le alcatuiesc.

Un merit deosebit, poate chiar la fel de mare, il au si turistii care vin sa profite de apele turcoaz si de tarmurile imaculate, in cautarea frumusetii absolute.

Copacabana, Brazilia

Copacabana, deseori privita drept cea mai frumoasa si interesanta plaja din lume, se intinde pe circa 4,5 km, chiar in fata zonei rezidentiale din Rio de Janeiro. Privelistea muntelui Sugarloaf, a stancilor de granit care inconjoara golful, si de ce sa nu recunoastem, a bikinilor aproape inexistenti, i-a facut pe multi sa declare aceasta plaja raiul pe pamant. Frumoasele brazilience care joaca volei sau badminton pe plaja, pot fi considerate adevaratele atractii ale aglomeratei statiuni.

Insa oricat de nerabdatori ati fi sa ajungeti pe plaja nu puteti ignora atractiile orasului, acesta din urma punandu-va la dispozitie centre comerciale, cinematografe, magazine de bijuterii, precum si o puzderie de restaurante si cluburi de noapte.

Sezonul de vara dureaza din decembrie pana in martie, temperaturile variind intre 25 si 35 de grade Celsius.

Cancun, Mexic

Cancunul pune la dispozitia celor dornici sa exploreze o diversitate impresionanta de variante de cazare si distractie: apartamente si vile de lux, dar si petreceri non-stop (mai ales in februarie si martie, cand este invadat de studenti din toate colturile lumii). Pare incredibil astazi ca, nu demult, in aceasta zona agitata era o localitate calma si linistita langa coasta Yucatan. Nu sunt putini cei ce regreta zilele linistite si izolarea de odinioara. Cancunul este binecuvantat cu 250 de zile de soare pe an, insa lunile septembrie si octombrie nu sunt prea prietenoase, deoarece furtunile pun stapanire pe acest colt de rai.

Waikiki, Hawaii

Situata intr-unul dintre cele mai celebre arhipelaguri din lume, Hawaii, pe insula Oahu, plaja Waikiki este locul perfect pentru amatorii de barfe. Waikiki amesteca, intr-o atmosfera unica, turisti de rand din toate colturile lumii cu celebritati. Cea mai buna perioada pentru a merge acolo incepe cu jumatatea lui decembrie si se sfarseste cu luna martie, temperaturile sarind constant de 30 de grade. Tarifele scad considerabil insa in extrasezon, adica din aprilie si pana in ultima luna a anului.

Cum era probabil si firesc, Hawaii-ul nu ar putea purta vreodata amprenta unei singure plaje fabuloase, Ka'anapali (Maui) si Kauapea (Kauai) amplificand frumusetea renumitului peisaj hawaiian.

Boracay, Filipine

Mai putin cunoscuta turistilor, plaja Boracay din Filipine se mandreste cu ape putin adanci si incredibil de limpezi, precum si cu nisipuri albe si fine, ceea ce nu se poate spune despre toate plajele din acest Arhipelag. Situata pe Coasta de Vest, intre satele Angol si Balabag, aceasta mai este cunoscuta si sub numele de "Plaja Alba". 300 de hoteluri si zeci de restaurante, baruri si cluburi in care poti petrece pana dimineata.

Cu o varietate de restaurante, baruri, pub-uri si cluburi de noapte, cu peste 350 de locuri pe plaja si 2.000 de camere, un lucru e cert: in Boracay exista de toate pentru toti.

Tenerife, Insulele Canare

Insulele Canare, situate aproape de Ecuator, intre Spania si Africa, sunt renumite pentru vremea calda, perfecta, ce caracterizeaza toata durata anului. Tocmai din acest motiv, Tenerife, cea mai mare insula din arhipelag, este cunoscuta si drept Insula Primavareii Vesnice. Temperaturile variaza de la 20 la 25 de grade Celsius, iar apa marii nu coboara niciodata sub 19 grade Celsius. In Tenerife nu ploua niciodata mai mult de 30 de zile pe an. Cei care tanjesc la o vacanta mai linistita, ferita de aglomeratie, pot opta pentru lunile mai sau noiembrie, cand agitatia isi mai pierde din intenstitate.

Patong Beach, Thailanda

Pentru o vacanta in Thailanda este foarte important ca rezervarile sa fie facute din timp, pentru a gasi cele mai bune tarife la cazare si zbor.

Phuket este cea mai mare insula a Thailandei, iar Patong Beach cea mai populara si mai agitata plaja din aceasta zona, unde vacantele nu pot fi decat pline de viata si adrenalina. Nisipuri albe si apele limpezi fac ca aceasta plaja sa para perfecta. Pentru cei care vor o vacanta relaxata si relaxanta insulele Phi Phi sunt alegerea potrivita.

Fanii James Bond vor aprecia cu siguranta magnificul peisaj oferit de golful Nga Bay, situat in partea nordica a plajei Patong, care a aparut in cateva scene din The Man With The Golden Gun (1974).

Mai putin cunoscuta decat Phuket-ul, zona Phi Phi din Tailanda are doua comori ascunse: insulele Ko Phi Phi Don si Ko Phi Phi Leh. Pe prima dintre ele, care este si cea mai mare, se gasesc o varietate de restaurante, terase, cafenele si baruri. Sezonul de varf incepe in noiembrie si tine pana in februarie, perioada in care cerul este de un albastru sublim, apa calma, iar aerul foarte uscat. In sezonul musonic, cu varfuri in septembrie si octombrie, vremea este frumoasa, insa umiditatea aerului o poate face sufocanta. Cele mai calduroase luni sunt aprilie si mai.

Natadola, Fiji

A alege locul preferat din cele peste 300 de insule care alcatuiesc paradisul tropical din Fiji (unde vremea este perfecta tot timpul anului, niciodata la extreme) este asemanator cu a alegerea unei singure perechi de pantofi Manolo Blanik, dintr-un intreg magazin. Plaja Natadola, cea care a luat forma unei potcoave si care se afla pe insula principala din Fiji, Viti Levu, este recunoscuta drept cea mai fumoasa din zona. Marturie stau nisipul incredibil de alb si peisajele spectaculoase. Intre lunile mai si octombrie clima este uscata, la polul opus situandu-se aprilie si noiembrie.

South Beach, Florida, SUA

South Beach este exemplul tipic de plaja agitata, de care nu te poti desparti si ale carei amintiri raman vii pe veci. Desi nu este atat de exotica precum Rio sau la fel de stralucitoare cum e Coasta de Azur, South Beach are propriul stil, unul plin de viata, care i-a cucerit definitiv pe americani si turisti deopotriva. In timp ce plaja in sine este uriasa, South Beach este poate mai mult o experienta sociala decat un loc pentru o vacanta obisnuita la mare si la soare. Printre fanii South Beach se numara legenda ciclismului mondial, Lance Armstrong, dar si unul dintre cei mai doriti burlaci de la Hollywood, Matthew McConaughey. Lunile cele mai aglomerate sunt cele situate intre noiembrie si aprilie, cand pe continent vremea este rea.

Negril, Jamaica

Motivul pentru care Negril merita toata atentia turistilor este unul cat se poate de simplu: vremea superba ce caracterizeaza tot timpul anului. In mod surprinzator, Jamaica nu este atinsa de uraganele specifice climei si regiunii din care face parte. Plaja din Negril ofera 11 kilometri de nisip alb, incredibil de fin, restaurante, dar si o adevarata lectie de cultura si traditie.

Byron Bay, Australia

Nisipuri de un alb perfect, un superb climat temperat, vizite ocazionale intreprinse de delfini si balene, fac din pitoreasca bucata de tarm numita Coasta de Aur un adevarat magnet.

Peste 2 milioane de turisti se inghesuie in fiecare an spre Coasta de Aur pentru a practica diferite sporturi de apa (surf, inot), pentru a lua parte la festivalurile si la numeroasele petreceri specifice zonei. Aici totul este plin pana la refuz intre lunile decembrie si februarie, temperaturile fiind destul ridicate in aceasta perioada.

Republica Dominicana, Ibiza, Saint-Tropez, Bali, Belize, Insulele Bahamas si Maldive sunt tot atatea destinatii renumite pentru nisipurile fine, apele incredibil de cristaline, peisajele mirifice, intr-un cuvant plajele superbe aflate la discretia turistilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri