Festivalurile de muzica ofera metropolelor sufocante ocazia de a-si exprima muzicalitatea sau atrag zeci de mii de oameni in locuri in care acestia nu s-ar duce probabil niciodata. Isi fac un obicei din a aduce in lumina reflectoarelor un stil de muzica underground, chiar daca numai pentru cateva zile si din a aduna gramezi de energie, chiar daca numai pentru cateva ore.
In prezent, exista festivaluri de muzica pe fiecare continent si aproape in fiecare tara. De pe marginile desertului Sahara, pana pe malurile Oceanului Indian, pe strazile din Buenos Aires sau in orasele batranei Europe, muzica buna, artistii renumiti sau beat-urile underground aduna oameni de varste si nationalitati diferite.

Exista doua motive principale, in opinia specialistilor, pentru care festivalurile de muzica au devenit tot mai atractive si mai numeroase in ultimii ani. In primul rand, fanii sunt atrasi de muzica live si de faptul ca se pot bucura de ea alaturi de alti oameni cu aceleasi gusturi. In al doilea rand, pe masura ce vanzarile de albume se afla intr-o continua scadere si starurile globale sunt tot mai rare, iubitorii de muzica sunt incantati de ideea unui pachet compact si variat de genuri muzicale, nume mari si interpretari live.

Daca ne gandim la popularitatea crescanda a celor mai tari festivaluri, este recomandabil sa faceti rezervarile la bilete, cazare si transport cu minimum un an in avans. Cele mai sigure locuri de unde puteti cumpara bilete sunt, de obicei, site-urile oficiale ale festivalurilor.

Unii organizatori ofera pachete complete, ce contin biletele pentru concerte, cazare si/sau transport. Specialistii recomanda sa va gasiti locurile de cazare la o distanta care poate fi parcursa pe jos, fata de complexul de scene. De asemenea, transportul privat este preferabil inghesuielii din mijloacele de transport in comun. La capitolul destinatii, specialistii de la Forbes ne prezinta o lista a celor mai tari festivaluri de pe mapamond.

Plymouth Jazz Festival (Tobago)

Stevie Wonder a concertat la prima editie a acestui festival, in anul 2005. De atunci, Plymouth Jazz Festival a devenit unul din cele mai apreciate evenimente ale Caraibelor, atat pentru muzica, cat si pentru atmosfera. Repertoriul variaza de la popularele reggae si soca pana la clasicele R&B si funk. Programul si preturile la bilete pot fi verificate pe site-ul oficial al festivalului. Pentru cei care isi permit, pentru 120 de dolari pe noapte, bratarile VIP iti ofera acces la o zona ingradita in vecinatatea scenei, cu un bar in aer liber.

Buenos Aires Festival de Tango

Tangoul poate fi doar un dans senzual pentru majoritatea dintre noi, insa pentru locuitorii Buenos Aires-ului, secretul rezida in muzica, versuri bogate si ritmuri vioaie, care plutesc pe strazile orasului, timp de zece zile in luna februarie. Muzica creata de cei mai renumiti muzicieni de tango din lume ii incanta pe vizitatori in teatre, parcuri si chiar colturi de strada.

Oahu Slack Key Guitar Festival (Hawaii)

“Ki-ho'alu” este termenul prin care hawaienii denumesc sunetul insular si distinct, produs prin ciupirea corzilor de ghitara care au fost relaxate sau tensionate pentru a produce sunete mai bogate. Festivalul s-a nascut in Honolulu, la inceputul anilor '80 si s-a extins, prin miniversiuni in Maui, Kauai si Big Island.

Sauti za Busara Swahili Music Festival (Zanzibar)

Conceput initial ca un spectacol al muzicii Swahili din Estul Africii, festivalul Sauti za Busara (“Sunetele intelepciunii”) s-a transformat in scena pentru artistii de pe intregul continent – rap senegalez, folk rwandan, pop sud-african. Evenimentul desfasurat in luna februarie include teatru african, comedie, film si carnaval, pentru un pret de doar 20 de dolari, la biletele VIP.

Isle of Wight Festival (Anglia)

Festivalul rock s-a numit initial British Woodstock si s-a desfasurat timp de trei veri (1968-70), pana cand a fost interzis printr-un act oficial al Parlamentului Britanic, determinat de invadarea insulei de peste un milion de hippioti. Evenimentul a fost readus la viata in anul 2002, pastrandu-si aceleasi sunete puternice si revigorante. Printre cele mai recente nume de pe scena de la Isle of Wight Festival se numara Coldplay, Foo Fighters, Snow Patrol si Lou Reed.

Fez Festival of World Sacred Music (Maroc)

“Trebuie sa invatam sa ne intelegem cu totii bine” - aceasta este tema subliminala a festivalului care se desfasoara in fiecare iunie, in orasul medieval Fez, din nordul Marocului. De la cantece gregoriene si gospel clasic pana la cantareti de estrada din sudul Indiei, festivalul reuneste artisti ai muzicii spirituale de pe tot globul.

Austin City Limits Music Festival (Texas)

Cu 130 de trupe care concerteaza zi si noapte pe opt scene diferite, “ACL” este cel mai mare eveniment muzical unic din America, cu accente de country si folk si cu inspiratii din toate tipurile de muzica. Bob Dylan, Bjork, Ziggy Marley, Nickel Creek si White Stripes se numara printre ultimii artisti care au concertat pe scenele texane. Biletele VIP se vand online in pachete de cate doua (1.700 de dolari) si cate patru (3.400 de dolari) si includ mancare, bautura, toalete cu aer conditionat si cate un loc racoros pentru somnul de dupa-amiaza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri