Tot mai multi actionari importanti ai News Corp vor ca familia magnatului Rupert Murdoch sa se retraga de la conducerea companiei, potrivit ziarului britanic The Sunday Telegraph, preluat de Reuters si citat de Mediafax.
Potrivit publicatiei, fondul de pensii al profesorilor din California s-a alaturat celorlalti doi mari actionari ai News Corp care cer plecarea familiei Murdoch, respectiv fondul de pensii al functionarilor publici din California si fondul Hermes Equity.

"Tinand cont de lipsa unor directori independenti, conducerea eficienta a Consiliului este cu atat mai importanta pentru a asigura o supraveghere adecvata asupra companiei si managementului", au declarat pentru The Telegraph reprezentanti ai fondului de pensii.

Acestia au adaugat ca fondul vrea inlocuirea intregului Consiliu de Administratie al News Corp, inclusiv a lui Rupert Murdoch si a fiilor acestuia, James si Lachlan.

Potrivit Sunday Telegraph, fondul detine peste 6 milioane de actiuni News Corp.

Criticile dure aduse conducerii News Corp de unii dintre cei mai importanti investitori anunta o adunare anuala a actionarilor dificila si tensionata pentru grupul media si pentru familia Murdoch pe 21 octombrie.

Compania incearca sa-si recastige reputatia dupa scandalul din Marea Britanie care a condus in luna iulie la inchiderea tabloidului News of the World.

Rupert Murdoch controleaza News Corp printr-o participatie de 40% din actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri