Doar 7% din totalul cartilor vandute de Adevarul au fost citite, a declarat Dinu Patriciu, presedintele Adevarul Holding, in conferinta de lansare a topului 500 Miliardari realizat de Forbes Romania.
"Am vandut 54 de milioane de carti in ultimii doi ani, dar doar 7% dintre ele au fost citite, restul stau spre mandria familiei. Asta nu se intampla in Germania", a spus Patriciu (foto).

Declaratia a venit in contextul in care omul de afaceri afirma ca in Europa exista doua tipuri de culturi majore - cea mediteraneana, specifica sudului, si cea comunitara, tipica nordului continentului.

Patriciu a explicat ca in cultura mediteraneana important este statutul social al individului. Spre deosebire de cultura din nord, orientata spre culturile comunitare, cei din sud se masoara in functie de statutul social pe care il au.

1. Ati cumparat cel putin o data o carte impreuna cu ziarul Adevarul?

2. Daca raspunsul la intrebarea anterioara este DA, ati reusit sa cititi cartea/cartile cumparata/cumparate?




Sud-estul continentului este caracterizat de cultura individualista, cu o economie de tip bazar, care caracterizeaza si Romania, a mai spus Patriciu, cel mai bogat roman, potrivit Forbes Romania.

"Suntem exponentii ei (culturii - n.r.) si n-o sa ne schimbam in veci. Daca incercam sa ne insusim cultura nord-vestului, vom sfarsi ca o provincie indepartata a unui imperiu", a punctat Dinu Patriciu.

Dinu Patriciu, fondatorul Rompetrol, companie din care s-a retras complet in 2009, are o avere estimata la 2,1-2,2 miliarde de euro, potrivit revistei Forbes Romania.

Citeste
aici restul declaratiilor facute de Patriciu cu ocazia lansarii clasamentului 500 Miliardari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri