Discovery Channel va difuza incepand de luni, 16 ianuarie, o serie de documentare pentru copiii din clasele V- XII, au anuntat reprezentantii Discovery Networks Europa Centrala & de Est, Orientul Mijlociu si Africa (CEEMEA) si cei ai Ministerului Educatiei.
Documentarele sunt realizate in SUA, dar sunt adaptate dupa programa scolara romaneasca.

Programele fac parte din proiectul “Scoala Discovery”, o initiativa conceputa pentru a sustine educatia stiintifica, care incurajeaza elevii si profesorii sa utilizeze resurse new media la orele de curs. Pe langa programele de televiziune, proiectul cuprinde si un site care sa ajute profesorii sa integreze aceste programe in activitatile didactice curente.

“Aceasta diversificare a resurselor este menita sa intareasca efectul mijloacelor traditionale ale invatarii si nu sa se substituie lor. Este prima data cand Ministerul Educatiei intra in parteneriat cu o retea globala de televiziune dispusa sa isi ofere resursele pentru sustinerea educatiei stiintifice si utilizarea resurselor de tip nou in scoli”, spune Daniel Funeriu, Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Practic, incepand cu 16 ianuarie, Discovery Channel va incepe sa difuzeze de luni pana vineri, la ora 14.00, o serie de programe dedicate copiilor intre 10 si 18 ani. Acestea vor fi difuzate apoi in reluare - initial a doua zi, de la ora 08.00, apoi sambata si duminica. Programele prezinta subiecte stiintifice, de la chimie si matematica, fizica, biologie si ecologie pana la inventii.

In perioada 16 ianuarie - 30 martie vor fi difuzate peste 55 episoade (ore), urmand ca acestea sa fie reluate din luna aprilie. Programele vor fi dublate in limba romana, fara a avea pauze publicitare.

Aceste programe pot fi vizionate de oricine, insa ele sunt produse in special pentru copiii de gimnaziu si liceu.

Copiii si profesorii pot viziona documentarele la scoala sau acasa. Acestea sunt realizate in SUA, dar sunt adaptate dupa programa Nimeni nu va fi obligat sa urmareasca programele ori sa foloseasca site-ul chiar daca proiectul este lansat in parteneriat cu Ministerul Educatiei.

Organizatorii programului au selectat un grup de 110 de scoli la nivel national care sa fie monitorizate pentru a vedea care sunt rezultatele proiectului

Sursa foto: Discovery
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri