Prezentatorul emisiunii Top Gear, difuzata de televiziunea BBC, a castigat in 2011 2,14 milioane de lire sterline (aproximativ 2,6 milioane euro), de doua ori mai mult decat in anul anterior.
Contractul lui Jeremy Clarkson cu cei de la BBC Worldwide prevede ca prezentatorul sa primeasca o parte din drepturile de difuzare a emisiunii in 198 de tari, din vanzarea de DVD-uri si din show-urile in direct, potrivit The Telegraph.

Din rapoartele contabile ale companiei care se ocupa de brandul Top Gear, Bedder 6, reiese ca suma alocata prezentatorului pe anul fiscal 2011 se ridica la 1,79 milioane de lire, la care se adauga un bonus de performanta de 350.000 de lire, totalizand 2,14 milioane de lire, fata de 854.000 lire din 2010.

Editia speciala de Craciun a emisiunii Top Gear a fost vizionata de 5 milioane de telespectatori.

Compania Bedder 6 a fost infiintata in 2006 de Jeremy Clarkson si de co-producatorul emisiunii TV, Andy Wilman, cei doi avand o cota de 30, respectiv 20% din companie, restul de 50% sunt ale BBC Worldwide.

In ciuda aparentelor, Jeremy Clarkson nu este printre cei mai bine platiti prezentatori de la BBC. Doar in ultimii ani, dupa infiintarea Bedder 6, salariul acestuia a crescut. In 2009 el a primit doar 317.000 lire.

Sursa Foto Top Gear

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri