Productia unui minut de desene animate costa in medie intre 10.000 si 80-100.000 de lire sterline, a declarat pentru wall-street.ro, Gordana Duspara Moriarty, vicepresedinte si manager general al companiei Turner Broadcasting System (TBS) Europe, compania care detine posturile TV CNN, Cartoon Network, Boomerang si TCM.
Intrebata cum s-au schimbat desenele animate in ultimii 15 ani, managerul TBS spune ca povestile nu difera foarte mult fata de anii '90, insa ceea ce face ca piata sa fie „extrem de diferita astazi” este tehnologia.

„Copiii sunt obisnuiti cu efecte vizuale la care noi n-am fi visat acum 15 ani, sa spunem. Animatia este atat de avansata acum, incat productia unui minut variaza, in functie de tehnica folosita si de complexitate, intre 10.000 de lire sterline (n.red.12.300 de euro), pentru ceva foarte simplu, si 80.000 – 100.000 (100.000-120.000 de euro) pentru o productie din Marea Britanie, cu mentiunea ca nu exista o limita maxima a pretului”, explica Moriarty.

Printre productiile recente ale TBS se numara Uimitoare lume a lui Gumball, Sa-nceapa aventura, Un show obisnuit si Ben 10, iar printre cele clasice se numara Scooby Doo, Tom si Jerry, Familia Flinstone, Pantera Roz, Looney Tunes, Misterele lui Sylvester i Tweety, Garfield sau Laboratorul lui Dexter.

Gordana Moriarty este vicepresedinte si manager general al companiei Turner Broadcasting System (TBS) Europe , fiind totodata responsabila pentru zona Europei Centrale si de de Est si Benelux. Pentru aceste regiuni, Moriarty coordoneaza toate activitatile comerciale si editoriale ale posturilor Cartoon Network, Turner Classic Movies (TCM) si Boomerang.

Intregul interviul cu managerul Turner Broadcasting System (TBS) Europe va aparea pe wall-street.ro. in zilele urmatoare.


Sursa foto: www.cartoonnetwork.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri